четвртак, новембар 5

Spice up your room🌸Cute ideas

Hola !

Ne necu da pisem na spanskom...

Za danas sam spremila par DIY projekata,koji su prilicno dobro ispali i meni se svidjaju,pa sam odlucila da ih podijelim sa vama.Za neke se bas i ne moze reci da su DIY...

- ICE CREAM CUPS

Ove "soljice" su preslatke ja sam ih kupila za 2e i dodje ih deset u jednnom pakovanju.Kupila sam ih u Rimu.Uzela sam ove na roze tufnice i roze pruge.Preslatke su.Sve sto treba da uradite je da ih rasporedite i u njih stavite neke stvarcice,to sam ja uradila.Ako se sjetite neceg drugog za sta ih mozete iskoristiti-osim za sladoled,posaljite mi obavezno.Imaju i da se kupe kod nas ali nisam sigurna za ovaj dezen.
-ROBOT

Ovaj naziv zvuci glupo ali nije.
Potrebno je:

CASA

 TANJIRIC

MALO MATERIJALA

MAKAZE

CIRKONI-ILI OVI "DRAGULJI"

PISTOLJ ZA LIJEPAK - moze i obicni lijepak ako nemate.

UKRASNI SELOTEJP

Postupak je objasnjen na slici:

Uzmite casu i na nju stavite materijal. Zalijepite "dragulje" na casu i stavite selotejp kao usta."Robota" mozete da drzite na tanjiricu,a ako ne stavite ga samog da stoji.Ukoliko nemate ukrasnih tanjirica,uzmite obicni bijeli i ofarbajte ga akrilnom bojom ili nekom temperom,to vi izaberite.
-SHINY JAR

Potrebno vam je:

TEGLA

SELOTEJP

LJEPILO

SLJOKICE

Postupak:

Uzmite teglu i na odredjeni dio zalijepite selotejp.Taj dio prekrite ljepilom,pa ga pospite sljokicama.Sacekajte da se osusi pa odstranite visak sljokice,na zadnjoj slici je pokazano kako je to meni ispalo.

-2015 JAR

Znam da je malo kasno...Ja sam ovu teglu napravila davno,ali mi je sad palo napamet da vam je pokazem.Zato i nemam slike postupka,ali cu vam objasniti.

Potrebno vam je:

TEGLA

RECIKLIRANI PAPIR-PAK PAPIR

CRNI FLOMASTER

ZLATNA VRPCA-KAIS
Ja sam iskoristila zlatni stari kais,koji sam nasla kod kuce.

SESTAR

MAKAZE

LJEPILO

Postupak:

Uzmite sestar i napravite krug na pak papiru(recikliranom papiru).Isjecite to.Zalijepite ga na teglu,a kais obmotajte oko gornjeg dijela tegle.Eto ;-).Ja sam unutra stavila cvijece,vi je mozete iskoristiti kao drzac za olovke,ako vam se ovo ne svidja.

Ako napravite bilo koji DIY od ovih,obavezno mi posaljite sliku na mail : pufnicapufi@gmail.com

xxx




2 коментара: